2016/04/19

You are not prepared!

William Kuningas

Kirjoja kaikkialla

William King lienee monelle fantasiakirjoja lukeneelle tuttu kirjailija. Hänen kirjoittamia teoksia on kymmeniä. Ehkä jopa enemmänkin jos otetaan novellit, tarinat, sarjakuvat ja muut huomioon. King ei ole mitenkään vieras ihminen myöskään pelikirjallisuuden puolella. Hänen teoksiaan löytyy mm. Warhammerista, Warhammer 40000;sta, StarCraftista näin muutamia mainitakseni. Vähän aikaa sitten aukesi kokonaan uusi maailma Kingin sulkakynälle, nimeltään WarCraft. 

William Kingia pidetään varsinkin Warhammer 40000 ympyröissä melkeinpä parhaimpana kirjailijana hänen uskomattoman hyvän Space Wolves kirjasarjan myötä. Sittemin hän vetäytyi Grimdark™ maailmasta ja keskittyi "normaaliin" kirjallisuuteen. Onneksi hänen Space Wolves poissaolo kesti vain muutaman vuoden ja mies on jälleen palannut kukkulan kuninkaaksi.

Mutta mitäs nyt? No mutta tämä! William King - Illidan. Kyllä. WarCraft romaani. Kirja. Ja kenestä? No tottakai samasta hahmosta joka löytyy vessan kaapin päältä - Illidanista! Suhtaudun melko suurella innolla Kingin ensimmäiseen WarCraft kirjaan. Yleisesti Richard Knaak ja Christie Golden pääosin dominoivat Blizzardin kirjaskeneä, joten uusi huippuluokan kirjailija on aina tervetullut.

Ovatkohan kaikki valmiina?

Kirja, entäs sitten, missä pelit?

Sitä, että pelikirjallisuutta minulta löytyy paljon. Yksi kultakimpaleista lienee Christie Goldenin nimikkokirjoituksella oleva The Shattering BlizzConista 2010. Pelikirjallisuus on oman blogauksen arvoinen asia ja siihen tuskin yksi kerta edes riittää. Tässähän on ongelmana se, että löytyy myös tuota Warhammer ja Warhammer 40000 kirjallisuutta melko paljon, Ciaphas Cain sarjaa, First & Only, Horus Heresy, Ravenor ja ties mitä. Eipä ainakaan aiheet lopu kesken.

No comments:

Post a Comment