2016/03/10

Assassin's Creed

Nothing is true


Monille on eittämättä tullut mielikuva siitä, että fanittelen vain Blizzardia rankasti. Se on oikea mielikuva. Blizzardia fanitan peliyhtiönä ja melkeinpä jokaista niiden tuotetta. Mutta! On olemassa toinen pelisarja, jota fanitan ja jonka olen maininnut sivulauseessa aikaisemmin. Tämä pelisarja sai alkunsa Jade Raymondin esittelemänä vuoden 2007 E3 messuilla. Tämä on Assassin's Creed.

Itse pelit tarjoavat melkoisen mielenkiintoista historiaa sekoitettuna salajuonilla, salaliittoja, aitoja historiallisia hahmoja, virtuaalimatkailua historiallisiin tapahtumiin ja melko hyvää pelattavuutta (näin ainakin 10. iteraation kohdalla). Jottei kenellekään jäisi epäselväksi Assassin's Creedia kohtaan tuntema fanitus, koska hei, historiaa ja sci-fiä yhdistettynä - why not?

Kaapin päällä oleva kokonaisuus assassiineja
Vasemmalla Ratonhnhaké:ton / Connor - AC III, keskellä Ezio Auditore da Firenze - AC II , oikealla Arno Dorian - AC: Unity
Keskellä alkuperäinen Altaïr ibn-La'Ahad - AC
Evie Frye ja Jacob Frye - AC: Syndicate
Edward Kenway - AC IV: Black Flag

Everything is permitted


Tarkkasilmäiset huomaavat, että tuosta puuttuu AC: Roguesta ja AC: Liberationista päähahmot. Syy piilee yksinkertaisesti siinä, että molemmat pelivät eivät olleet ns. "kokonaisia pelejä", vaikka toivatkin Assassin's Creed jatkumoon omat tarinat. Pidättäydyn sen vuoksi pääpelisarjassa.

Mä muuten tykkään Assassin's Creedista
Ei se kaikki pelkkää Blizzardia ole.Välillä se on myös Ubisoftia. Tai Reliciä - tosin se firma on muisto vain. Näiden lisäksi löytyy uskomaton määrä muuta Assassin's Creed tavaraa lasivitriinissä - siinä samassa mistä löytyy Blizzardin pelit sekä Babylon 5:n käsikirjoitukset ja Joe Michael Straczynskin nimikirjoitus. Harvat asiat sinne pääsee - Assassin's Creed kuuluu tähän valittuun kastiin.

Näkymä oikealta näyttää boksin, Black Flagin kartan ja Assassin's Creed raamatun

Näkymä vasemmalla Evie & Jacob litografiat (ei vielä parempaa paikkaa), Bartolin Alamut ja Leonardo Da Vincin päiväkirjat


Order of the Knight Templar


Aiemmin nähty AC-logoinen boksi kätkee sisäänsä jokaisen pelin erikoisversioiden mukana saapunutta lisämateriaalia, jota löytyykin enemmän tai vähemmän... no oikeastaan enemmän. Puhukoot kuvat puolestaan.

Assassin's Creed: Brotherhoodin mukana tuli tällainen...

Löytyy pelien soundtrackia, bonustavaraa, ja elokuvaa (animaatio ja live action)...


Rooman kartta renesanssiajoilta...

Kirjeitä ja postikortteja...

Hahmojen päiväkirjoja...

AC: Brotherhoodin moninpelikortteja...

Näin. Kyllä sitä Blizzardin lisäksi muutakin löytyy. Kun teen samanlaisen esittelyn Blizzardista, ei siihen tule riittämään näin pieni määrä kuvia ja tekstiä. Tai ehkä riittää - kattamaan yhden pelin. Minäkö muka joku AC fanipoika... pffft. Ehkä hivenen, seuraava pelikin ilmestyy jo 2017 ja siinä välissä Assassin's Creed elokuva vuoden 2016 lopussa. Kyllä tässä jaksaa...








No comments:

Post a Comment